X

دلایلی که باعث خارش چشم میشود

دلایلی که باعث خارش چشم میشود

خارش چشم و راههای درمان آن

خارش چشم در افراد، دلایل مختلفی می تواند داشته باشد و بسته به علت پیش آمده، راهکار درمانی خاص خود را دارد. در این مطلب به معرفی هشت دلیل رایج در شکل گیری این عارضه می پردازیم.
خارش چشم عارضه ی بسیار ناراحت کننده ای است. بدترین قسمت آن هم این است که نمی توانید منطقه ی تحت خارش را بخارانید! ضمن این که خود عمل مالش و خاراندن هم باعث گسترش میکروب و عفونت شده و در نهایت به ساختار ظریف چشم صدمه می زنند.
«مارک ژاکوت»، چشم پزشک کلینیک درمانی LensCrafters در گفتگو با SELF می گوید.
چشم به علت حساسیت های زیست محیطی شروع به خارش می کند. از این رو خاراندن و مالش آن باعث آزادسازی بیشتر هیستامین می شود و اوضاع را بدتر می کند.به طور کلی، بهترین راه درمان خارش چشم، پیدا کردن علت خارش است. در ادامه به هشت دلیل شایع خارش چشم اشاره کرده و راهکارهای مقابله با آن را معرفی می کنیم.

دلایلی که باعث خارش چشم میشود

۸ دلیلی که باعث خارش چشم می شود

۱٫ غذا، حیوان، یا آلرژی زیست محیطی

«جفری گودفیلو»، چشم پزشک انجمن بینایی سنجی امریکا می گوید:«خارش چشم از علایم مشخصه ی آلرژی است. اینآلرژی می تواند از یک واکنش کوچک به محرکی مثل ماده ی غذایی، یک عامل زیست محیطی یا فصل حساسیت باشد. ضمن این که مجاورت با سگ و گربه هم می تواند باعث خارش چشم شود».
چنانچه محرکی مثل غذا، حیوان یا عامل زیست محیطی را لمس کرده و سپس دست خود را به چشم بکشید، امکان ابتلا به خارش چشم ایجاد خواهد شد. معمولا هر نوع آلرژی، الگوی مشخصی دارد. برای مثال یک نمونه از این نوع خارش، خارش روزانه ی چشم در اواسط فصل حساسیت است که هر سال تکرار می شود.
یا خارشی که پس از هر بار تماس با سگ یا گربه ایجاد می شود. مصرف قرص های آنتی هیستامینی چون سیتریزین یا لوراتادین، یا استفاده از قطره های چشم می تواند به رفع این حساسیت کمک کند.

دلایلی که باعث خارش چشم میشود

۲٫ خشکی چشم

خشکی چشم، وضعیتی است که اشک چشم به اندازه ی کافی محیط چشم را تغذیه و روان سازی نمی کند.
این عارضه، یک مشکل شایع مزمن در افراد مسن است و نیاز به درمان دارد. خشکی مزمن چشم باعث سوزش، خارش و تاری متناوب دید می شود. استفاده از اشک مصنوعی و اجتناب از مصرف قطره های ضد قرمزی چشم می تواند با روان ساختن محیط چشم، خارش آن را هم از بین ببرد.

۳٫ قرمزی چشم

در صورتی که خارش چشم شما با سرخ بودن چشم و خروج ترشحات همراه باشد، باید به چشم پزشک مراجعه کنید.
ممکن است بسته به نوع قرمزی چشم نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشید. در این میان، به هیچ عنوان به چشم قرمز خود دست نزنید؛ چرا که قرمزی چشم یک عارضه ی فوق العاده مسری است و به راحتی می تواند به چشم دیگر یا چشم شخص دیگری منتقل شود.

۴٫ محصولات تحریک کننده

برخی مواد شیمیایی یا مواد تشکیل دهنده در محصولات بهداشتی می تواند منجر به درماتیت تماسی، بثورات تحریک کننده یا خارش پوستی شود. این نوع حساسیت، نوع واکنش آلرژیکی تاخیری است که معمولا در اثر استفاده از لوازم آرایشی یا جواهرآلات ایجاد می شود.
درماتیت چشم می تواند توسط مواد محرک دیگر هم ایجاد شود، اما شایع ترین آن ها مواد آرایشی هستند. استفاده از مواد آرایشی ضد حساسیت، به ویژه موادی که پیرامون چشم به کار برده می شوند یک راهکار خوب برای رسیدگی به این خارش است.

دلایلی که باعث خارش چشم میشود

۵٫ التهاب پلک

اصطلاح پزشکی این بیماری «بلفاریت» است که شایع ترین علت آن عفونت ناشی از باکتری های استافیلوکوک بر روی پوست، شوره و آکنه ی روزاسه است. بلفاریت باعث می شود مردمک های چشم دچار خارش شده و قرمز، اشک آلود، متورم، خشم و زبر شوند.
در موارد شدیدتر، بلفاریت می تواند همراه با تاری دید، التهاب بافت چشم (به خصوص قرنیه) یا از دست رفتن مژه ها شود.

۶٫ خستگی دیجیتالی چشم

با توجه به نقش رو به رشد دیجیتال در زندگی امروز ما، افراد بیش از گذشته دچار خستگی دیجیتالی چشم می شوند. تمام صفحات نمایش دستگاه های دیجیتال می توانند باعث ایجاد فشار بر چشم شده و احساس خارش در آن ایجاد کنند. خستگی دیجیتالی چشم می تواند همراه با خستگی، سردرد، اشکال در تمرکز و مشکلات بینایی در درازمدت شود.
برای مدیریت خستگی چشم باید از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده کرد. به این ترتیب که به ازای هر ۲۰ دقیقه استفاده از دستگاه های دیجیتالی، به مدت ۲۰ ثانیه به شیئی در فاصله ی ۲۰ فوتی (تقریبا ۶ متر) نگاه کنید.

۷٫ رفتن جسم خارجی داخل چشم

فرو رفتن جسمی به کوچکی شن، ماسه یا ذرات گرد و غبار هم می توانند باعث خارش، سوزش و درد چشم شوند. در این شرایط، خارش چشم می تواند باعث خراش قرنیه شود که خطر ابتلا به عفونت و زخم قرنیه را افزایش می دهد. چنانچه احساس می کنید شیء خارجی در چشم شما فرو رفته است،
سعی کنید که با استفاده جریان آب آن را خارج کنید. ضمن این که می توانید از اشک مصنوعی (فاقد مواد اضافی) استفاده کنید. در صورتی که پس از خروج جسم، هنوز هم احساس خارش و سوزش می کنید این احتمال وجود دارد که شی خارجی خراش کوچکی از خود به جای گذاشته باشد.
چنانچه موفق به خارج کردن جسم خارجی از چشم خود نشدید، به یک درمانگاه چشم پزشکی مراجعه کنید.

دلایلی که باعث خارش چشم میشود

۸٫ استفاده از لنز

چنانچه هر روز از لنزهای تماسی استفاده می کنید، خارش چشم شما چندین دلیل می تواند داشته باشد.
استفاده ی طولانی مدت از لنز می تواند خشکی چشمان شما را افزایش دهد. ضمن این که محرک های حساسیت می توانند در لنز جمع آوری شده و علایم بدتری از آلرژی ایجاد کنند.این آلرژی باعث می شود که چشم های شما حساس، قرمز و دچار خارش شوند.

قرمزی چشم یکی از مشکلات شایعی است که به دلایل مختلف بروز می‌کند از این رو بدون معاینه دقیق نمی‌توان گفت که دلیل قرمز شدن چشم‌های مادر شما چیست. اما به‌طور کلی می‌توان گفت گشاد شدن رگ‌های چشم یکی از دلایل قرمز شدن چشم‌ها است. معمولاً قرمزی ناشی از گشاد شدن رگ‌های چشم به صورت رگه رگه نمایان می‌شود، اما گاهی نیز خونریزی، به تغییر رنگ چشم منجر می‌شود. در این نوع تغییر رنگ بیمار با قرمزی یکنواخت یا یک لکه قرمز پر رنگ در چشم یا چشمانش مواجه می‌شود.
از میان مهمترین علل بروز گشاد شدن رگ‌های چشم می‌توان به خشکی چشم، استفاده از برخی داروها، آلرژی، کم خوابی، استفاده بیش از حد از قطره‌های چشمی و عفونت‌های چشمی اشاره کرد.
دلایلی که باعث خارش چشم میشود
اگر قرمزی چشم به دلیل خشکی چشم اتفاق بیفتد فرد همراه تغییر رنگ، التهاب، سوزش و احساس جسم خارجی در چشم مانند وجود شن را تجربه می‌کند. معمولاً برای درمان این عارضه استفاده از اشک مصنوعی تجویز می‌شود. اشک مصنوعی با مرطوب نگه داشتن چشم می‌تواند التهاب و قرمزی آن را کاهش دهد.
استفاده از برخی داروهای ضداضطراب و حتی داروهای مسکنی مانند ایبوپروفن می‌تواند به خشکی و قرمزی چشم منجر شود. از این رو اگر دچار عوارض این داروها شدید باید پزشک خود را در جریان قرار دهید تا طبق نظر وی دوز دارو تنظیم شود یا دارویی دیگر جایگزین داروی فعلی شما شود.
آلرژی‌های فصلی عامل دیگری است که در قرمزی چشم نقش دارد. آلرژی معمولاً باعث خارش و آب ریزش چشم نیز می‌شود. معمولاً با توجه به‌شدت آلرژی از انواع آنتی‌هیستامین‌ها استفاده می‌شود اما باید به یاد داشته باشید که استفاده از دارو بدون تجویز پزشک می‌تواند عوارض بسیار داشته باشد.کم خوابی دلیل دیگری است که مانع بازسازی لایه‌های اشک در چشم و به دنبال آن قرمزی چشم می‌شود.
دلایلی که باعث خارش چشم میشود
عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی در چشم‌ها نیز به التهاب، قرمزی و تورم چشم منجر می‌شود. متأسفانه این بیماری مسری است و به راحتی به دیگران منتقل می‌شود. خارش، سوزش، ترشح اشک و همچنین حساسیت به نور از دیگر نشانه‌های همراه قرمزی چشم در هنگام بروز عفونت‌ها است. درمان قرمزی چشم ناشی از عفونت معمولاً دوهفته زمان نیاز دارد.
قرمزی ناشی از خونریزی چشم هم معمولاً در سنین بالا به دلیل شکنندگی رگ‌های سطحی چشم اتفاق می‌افتد و در سنین پایین‌تر به دلیل ضربه شدید به چشم نمایان می‌شود. فشار خون بالا، چربی خون بالا و همچنین دیابت از عوامل شکننده شدن رگ‌های چشمی است. اختلال انعقادی یا استفاده از برخی داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین هم می‌توانند احتمال بروز خونریزی چشم را افزایش دهند.

دلایلی که باعث خارش چشم میشود

ادمین:
Related Post