ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست
بسیاری ازبرندهای محصولات آرایشی بهداشتی مشهور دنیا با ادعای محافظت کامل از پوست تقلبهایی در فرمول محصولات پرطرفدار خود دارند.
گروهی از متخصصان با آزمایش برروی تعدادی از ضد آفتابها با SPFهای متفاوت، ساخت شرکتهای مشهور آرایشی بهداشتی دریافتند، برخلاف تبلیغات و حتی نوشتههای روی بدنه کرم، این محصولات میزان SPF کمتری دارند.
محققان این نتیجهها را با آزمایش بر روی بیش از ۷۳ نشان تجاری مشهور به دست آورده اند؛ میزان SFP موجود در کرم ها کمتر از نیمی از میزان اعلام شده در بسته بندی بوده است.
ضد آفتاب ماده ای ضروری برای قرار گرفتن درمعرض تابش نور خورشید به ویژه در فصلهای گرم سال است و پزشکان استفاده از آن را به تمام گروههای سنی توصیه میکنند؛ حتی ضد آفتابهایی مخصوص کودکان وجود دارد که در زمان مسافرت به سواحل دریا لازم است والدین برای پوست کودک از آن استفاده کنند.
ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست
در بیشتر کرمهای ضد آفتاب از دو ماده دی اکسید تیتانیوم و دی اکسید روی استفاده میشود که لایهای سفید رنگ برروی پوست ایجاد میکنند و درمواقع این مواد محافظ در برابر نور خورشید به شکل موقت هستند.
پزشکان استفاده از ضدآفتاب را به تمام گروههای سنی توصیه میکنند
میزان کم SPF در برخی محصولات مشهور میتواند خطری جدی برای برخی بیماران مبتلا به بیماری هایی چون سرطان پوست، ملانوما، افراد مبتلا به آلرژی به نور خورشید، مبتلایان به پسویازیس و بیماریهایی از این دست باشد.
افراد معمولاً به میزان کم از این محصول استفاده میکنند، درصورتی که باید حدود یک ربع قبل از خروج از منزل پوست بدن و صورت خود را به کرم آغشته کنند تا اثرگذاری آن انجام شود و سپس ازخانه خارج و درمعرض تماس با نور خورشید قرار بگیرند.
سرطان پوست یکی از بیماریهای شایع در دنیای کنونی است و سبب مرگ هزاران نفر درسال میشود البته برخی از نژادها مانند افرادی که موی قرمز یا پوست کک و مکی دارند، نسبت به سرطان پوست آسیب پذیرترهستند .
سیاه پوستان و افراد سبزه به دلیل بالا بودن میزان ملانین، کمتر به سرطان پوست مبتلا میشوند، درحالی که سفید پوستان بیشترین گروه در معرض خطر هستند.
ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست
کرم ضد آفتاب استاندارد باید دارای قدرت محافظت در برابر هر دو اشعه UVA و UVB خورشید را داشته باشد؛ با وجود اینکه بیشتر نشانهای تجاری استانداردهای خود را از سازمان FDA دریافت میکنند، اما مجبور به ارائه محصولات خود به این سازمان نیستند، همچنین حتی برترین محصولات از نشانهای تجاری مشهور در دنیا تنها دو ساعت قابلیت محافظت دربرابر نور خورشید دارند و افراد برای حفظ سلامت پوست خود باید به شکل منظم استفاده از این محصول را تجدید کنند.
اکتفا کردن تنها به کرم ضد آفتاب کافی نیست و کارشناسان توصیه میکنند افراد از کلاه، لباس مناسب و عینک آفتابی استفاده کنند.
معاینه دقیق و روزانه پوست بدن، همچنین استفاده از آینه برای بررسی جوش یا تودههای موجود در پشت شانه یا زانوها هم میتواند سبب کاهش شناسایی دیرهنگام بیماری و افزایش امید به زندگی در افراد شود.
ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست
SPF ضد آفتاب چیست؟
ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست" width="600" height="500" />
اصطلاح «SPF» مخفف عبارت «Sun Protection Factor» و به معنای فاکتور محافظت از خورشید (نور خورشید) است. این عدد بیانگر قدرت کرمهای ضد آفتاب برای مقابله با نور خورشید بوده و نیز به عنوان عامل مقایسه از این نظر در محصولات حاوی ضدآفتاب، مورد استفاده قرار میگیرد. هر قدر این عدد از نقطه نظر کمیت، بزرگتر باشد، فرآورده قویتر بوده، محافظت بیشتری را فراهم مینماید. درجه SPF (مانند SPF15 یا ۲۰ SPF) نشاندهنده این است که مصرف کننده آن قبل از اینکه دچار آفتاب سوختگی بشود، تا چه حد میتواند زیر نور آفتاب بماند. برای مثال شما میتوانید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب ۱۰ دقیقه زیر نور خورشید باقی بمانید و احساس سوختگی نکنید. هنگامی که از کرم ضد آفتاب استفاده میکنید میتوانید زمان ۱۰ دقیقه را ضرب در میزان SPF کرم کنید و به مقدار زمان به دست آمده زیر آفتاب بمانید. اگر SPF کرم شما ۱۵ باشد، شما ۱۵۰ دقیقه یا به عبارتی به مدت ۲ ساعت و نیم میتوانید در آفتاب بمانید. اگر پس از مدتی مجدداً از کرم استفاده کنید، میزان محافظت آن بیشتر میشود اما در مقدار زمان ایمن آن تاثیری ندارد. به عبارت سادهتر اگر روی جعبه یک کرم ضدآفتاب نوشته شده SPF آن ۳۰ است، به این معنا نیست که ۳۰ درصد از پوست شما در برابر نور خورشید حفاظت میکند. اگر بخواهید از روی SPF یک کرم ضدآفتاب بدانید چقدر اثر حفاظتی در برابر نور خورشید دارد، فرمول سادهای برای آن وجود دارد.
ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست
رابطه میان مقدارSPF و دفع اشعههای زیانبار خورشید
ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست" width="600" height="515" />
در نور خورشید دو نوع اشعه ماوراءبنفش (Ultra Violet) یا (UV) وجود دارد که یکی را (UVA) و دیگری را (UVB) مینامند. این دو اشعه از نقطه نظر طول موج متفاوت بوده و از نظر اثر آنها بر روی پوست، UVA را اشعه ”پیرکننده“ پوست مینامند چرا که باعث پیری زودرس پوست میشود.
اشعه «UVB» قابلیت نفوذ بیشتری در پوست داشته و به همین دلیل بافت پوست را به طور بنیانی تخریب میکند که پیری زودرس و ایجاد چین و چروک یکی از اثرات تخریب بافت پوست است. همچنین در نور آفتاب مقدار اشعه UVA بیشتر از UVB است. در این میان فرمول رابطه میان مقدار spf کرمهای ضد آفتاب و اشعه UBV از قرار زیر است:
یک کرم ضد آفتاب با ۱۵ SPF تا ۹۳ درصد اشعه UBV را دفع میکند.
یک کرم ضد آفتاب با SPF 30 تا ۹۷ درصد اشعه UBV را دفع میکند.
یک کرم ضد آفتاب با SPF 50 تا ۹۸ درصد اشعه UBV را دفع میکند.
همین امر نشان دهنده این واقعیت است که یک کرم ضد آفتاب با ۱۵ SPF فقط ۴ درصد کمتر از ضد آفتابی با SPF 30 در دفع اشعه UBV ضعیفتر عمل میکند.
ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست
چرا نباید از کرمهای ضد آفتاب با میزان SPF بالا استفاده کنیم
ویژگی کرم ضد آفتاب استاندارد چیست" width="600" height="540" />
برخلاف آنچه که اکثر افراد تصور میکنند استفاده کرمهای ضد آفتاب با SPF بالا به معنای ایمنی بیشتر پوست در برابر اشعههای زیانبار نور خورشید نیست. کارخانههای سازنده کرمهای ضد آفتاب برای افزایش SPF یک کرم ضدآفتاب، باید درصد چربی آن را بالا ببرند تا مواد شیمیایی زیادی را وارد آن کنند. بنابراین کرمهای ضدآفتاب با SPF بالا، بیش از حد چرب هستند و میتوانند عوارضی را ایجاد کنند. توصیه ما این است که اگر به داروخانه میروید تا کرم ضدآفتاب بخرید، SPF30 را انتخاب کنید، کرم ضدآفتاب با SPF30 بهترین کرم ضدآفتاب برای استفاده روزانه افراد عادی است. کرمهای ضدآفتاب با SPF 50 و ۷۰ و بالاتر، فقط برای کسانی که بیماری پوستی دارند، توسط پزشک تجویز میشوند، مانند کسانی که به نور آفتاب حساسند و یا سرطان پوست دارند. چون همان چند درصد اضافه حفاظت از پوست هم برای این بیماران مهم است. به عبارت دیگر SPF فقط میزان محافظت در برابر اشعههای UVB که باعث آفتاب سوختگی میشود را نشان میدهد و کاربردی در مقابل اشعههای UVA که باعث سرطان میشود ندارد یا بسیار ضعیف است، اما این باور غلط وجود دارد که محصولات با SPF بالاتر، محافظت بیشتری دارند. این باور تا به آنجا پیش رفته که سازمان غذا و داروی آمریکا، تبلیغ محصولات با SPF بالای ۵۰ را «دروغین و فریبدهنده» میداند و این نوع تبلیغ را برای شرکتها ممنوع کرده است.