X

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

 

 

 

۱.استرس فیزیکی
هر نوع آسیب فیزیکی، عمل جراحی، تصادف ماشین، بیماری مزمن یا حتی آنفولانزا می‌تواند ریزش موی موقتی را به همراه داشته باشد. این موارد می‌تواند به نوعی ریزش مو به نام تلوژن افلوویوم منجر شود. مو دارای یک چرخه عمر برنامه‌ریزی شده است که این چرخه عبارت است از: مرحله رشد، مرحله استراحت و مرحله ریزش. در صورت قرار گرفتن در جریان یک ماجرای پراسترس، این ماجرا می‌تواند شوکی را در چرخه عمر موهای شما به وجود آورد و تار موهای بیشتری را در مرحله ریزش قرار بدهد. ریزش مو معمولا سه تا شش ماه پس از سانحه بروز کرده و مورد توجه قرار می‌گیرد.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

راهکار: خبر خوب آنکه با قرار گرفتن بدن در شرایط طبیعی و بهبود بدن، رشد مو دوباره آغاز خواهد شد.

۲: بارداری
بارداری یکی از انواع استرس‌های فیزیکی است که می‌تواند به ریزش مو منجر شود. ریزش موی بارداری معمولا پس از زایمان اتفاق می‌افتد و کمتر دیده می‌شود که زن باردار در هنگام بارداری ریزش موی باراداری را تجربه کند. در واقع زایمان خود به منزله یک آسیب جسمی برای بدن به شمار می‌رود و به همین علت منجر به ریزش مو خواهد شد.

راهکار: اگر شما هم ریزش موی بارداری را تجربه می‌کنید، باید به شما این اطمینان را بدهیم که تنها در عرض یکی دو ماه آینده رشد موهای شما به حالت طبیعی باز خواهد گشت.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۳. زیاده روی در مصرف ویتامین A
طبق اطلاعات به‌دست آمده از آکادمی درماتولوژی امریکا، مصرف بیش از اندازه داروها یا مکمل‌های حاوی ویتامین A هم یکی دیگر از علل ریزش مو در بین افراد است. میزان ویتامین A مورد نیاز روزانه برای بزرگسالان و کودکان بالای ۴ سال برابر است با ۵۰۰۰ واحد بین‌المللی. این در حالیست که میزان ویتامین A موجود در مکمل‌ها از ۲۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰ واحد بین‌المللی متغیر است.

راهکار: این یکی از علت‌های قابل برگشت و جبران پذیر ریزش مو به شمار می‌رود و در صورت قطع مصرف مقادیر اضافی ویتامین Aرشد مو به حالت طبیعی برمی گردد.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

علت ریزش مو ۴: کمبود پروتئین
طبق اطلاعات ارائه شده توسط آکادمی درماتولوژی امریکا، در صورت عدم دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی، رشد موها توسط بدن شما کاهش یافته و به این ترتیب پروتئین در بدن تان محدود و جیره بندی می‌شود. این وضعیت دو تا سه ماه پس از افت مصرف پروتئین به وجود خواهد آمد.

راهکار: همانطور که می‌دانید منابع غذایی متعددی برای دریافت پروتئین وجود دارد؛ ماهی، گوشت قرمز و تخم‌مرغ برخی از این مواد غذایی هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که گوشت قرمز یا فرآورده‌های حیوانی را مصرف نمی‌کنید، می‌توانید از پروتئین‌های گیاهی مثل نخود فرنگی، کینوآ، مغزها و کره‌های آن ها، حبوبات، نخود، توفو، سبزیجات برگ پهن، دانه چیا، تخم آفتابگردان و بسیاری پروتئین‌های گیاهی دیگر در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۵. الگوی طاسی مردانه
از هر سه نفرد مرد ۲ نفر از آنها تا سن ۶۰ سالگی ریزش مو را تجربه می‌کنند که بیشتر مواقع این ریزش مو در نتیجه طاسی با الگوی مردانه یا ریزش موی آندروژنیک است. ترکیبی از ژن‌ها و هورمون‌های جنسی مردانه منجر به این نوع از ریزش مو می‌شود که معمولا از یک الگوی کلاسیک پیروی می‌کند بطوریکه موهای روی شقیقه کم شده، موها به سمت عقب می‌روند و خط مویی به شکل M به وجود خواهد آمد.

راهکار: برای این نوع ریزش مو می‌توانید از کرم‌های موضعی مثل ماینوکسیدیل و داروهای خوراکی مثل فیناستراید استفاده کنید. این داروها ریزش موی شما را متوقف کرده و حتی در مواردی منجر به رشد مجدد موها می‌شود. عمل کاشت یا پیوند مو نیز راه‌حل دیگری برای درمان این وضعیت است.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

علت ریزش مو ۶: وراثت
طاسی با الگوی زنانه که آلوپسی آندروژنیک یا آندروژنتیک نامیده می‌شود نیز اساسا شکل زنانه طاسی با الگوی مردانه است. اگر شما در خانواده‌ای به دنیا آمده باشید که ریزش مو در زن‌ها از سن مشخصی شروع می‌شود، پس احتمالا شما هم در معرض چنین وضعیتی قرار خواهید گرفت. در این نوع از طاسی زنانه برخلاف نوع مردانه آن، خط رویش مو در زنان عقب نشینی نمی‌کند بلکه این قسمت در زن‌ها پهن تر می‌شود و تار موهای آنها به طور قابل توجهی نازک تر می‌شود.

راهکار: زن‌ها هم مثل مردها می‌توانند از کرم موضعی ماینوکسیدیل برای تقویت موهای خود یا متوقف کردن ریزش مو استفاده کنند. این کرم بدون نسخه پزشک به فروش می‌رسد و برای زنانی با این نوع ریزش مو مناسب است.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۷. هورمون‌های زنانه
همانطور که تغییرات هورمون‌های بارداری می‌تواند به ریزش مو در زنان منجر شود، مصرف قرص‌های پیشگیری از بارداری نیز می‌تواند نتیجه‌ای مشابه را در زنان به وجود آورد. علاوه بر این، مصرف قرص‌های ضدبارداری می‌تواند منجر به تلوژن افلوویوم شود و در صورتیکه سابقه ریزش موی خانوادگی داشته باشید، احتمال بروز این وضعیت چند برابر می‌شود. تغییر در تعادل هورمونی دوران یائسگی نیز می‌تواند نتیجه‌ای مشابه به همراه داشته باشد. گیرنده‌های آندروژن( هورمون مردانه) در پوست سر فعال می‌شوند، فولیکول‌های مو کوچک شده و ریزش مو را شاهد خواهید بود.

راهکار: اگر به داروی جدیدی احتیاج دارید، بهتر است با پزشک خود در مورد انواع قرص‌های ضد بارداری مشورت کنید. قطع مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی نیز برخی اوقات منجر به ریزش موی موقتی خواهد شد. با استفاده از رژیم‌های زیبایی مخصوص آسیب دیدگی مو تنها کاری که می‌کنید این است که آسیب بیشتری به موهای خود وارد می‌کنید.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۸. استرس عاطفی
تاثیر استرس عاطفی بر ریزش مو شدیدتر از استرس فیزیکی است. استرس عاطفی معمولا در شرایطی مثل طلاق، مرگ یکی از عزیزان یا مراقبت از والدین سالخوره تجربه می‌شود. استرس عاطفی اغلب به سرعت و بلافاصله منجر به ریزش مو نخواهد شد بلکه مسئله‌ای که درحال‌حاضر وجود دارد را تشدید خواهد کرد.

راهکار: ریزش موی ناشی از استرس عاطفی هم مثل ریزش موی ناشی از استرس فیزیکی در نهایت برطرف خواهد شد. همانطور که مکانیزم اثر کاهش استرس بر تقویت موهای شما مشخص نیست، تاثیر آن بر آسیب‌های احتمالی به مو نیز ناشناخته است. اقداماتی را در جهت غلبه بر استرس و نگرانی خود انجام دهید. برای مثال می‌توانید ورزش کنید، با درمانگر مشورت کنید یا در صورت نیاز از دیگران کمک بخواهید.

علت ریزش مو ۹: کم خونی
تقریبا از هر ۱۰ نفر زن ۲۰ تا ۴۹ ساله یک نفر به دلیل کمبود آهن از کم خونی رنج می‌برد و کم خونی نیز یکی از علل قابل درمان رایج ریزش مو به شمار می‌رود. پزشک شما برای اطمینان یافتن از نوع کم خونی که از آن رنج می‌برید، آزمایش خون را برای شما تجویز خواهد کرد.

راهکار: مصرف مکمل آهن می‌تواند در برطرف کردن این مسئله موثر باشد. خستگی، خواب آلودگی، پوست رنگ پریده و دست و پاهایی سرد را می‌توان از جمله علامت‌های دیگر کم خونی نامید.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۱۰. کم کاری تیروئید
هیپو تیروئیدی یا کم کاری تیروئید اصطلاحی علمی به معنای غده تیروئید ضعیف یا کم کار است. این غده کوچک که در ناحیه گردن شما قرار گرفته است، هورمون‌های لازم برای سوخت و ساز بدن از جمله هورمون رشد را تولید می‌کند و در صورتی که قادر به تولید هورمون کافی نباشد، می‌تواند منجر به ریزش مو در شما شود. پزشک شما با انجام آزمایشات دقیق می‌تواند علت ریزش مو را شناسایی کند.

راهکار: مصرف داروهای مخصوص تیروئید به شما در کنترل این وضعیت کمک خواهد کرد. زمانی که تیروئید شما به حالت عادی بازگردد، ریزش موی شما هم شکلی طبیعی به خود می‌گیرد.

علت ریزش مو ۱۱: کمبود ویتامین ب
کمبود ویتامین ب نیز یکی دیگر از علل قابل درمان ریزش مو در بین افراد است.

راهکار: در این وضعیت هم مشابه با کم خونی، مصرف مکمل‌ها و تغییر رژیم غذایی می‌تواند در برطرف کردن این مشکل موثر باشد. همچنین شما می‌توانید با مصرف ماهی، گوشت قرمز، سبزیجات نشاسته‌ای و میوه هایی غیر از مرکبات ویتامین ب را بصورت طبیعی دریافت کنید. رعایت یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از میوه‌ها و سبزیجات و همچنین مصرف پروتئین‌های بدون چربی و چربی‌های خوب مثل آوکادو و مغزها نیز در سلامت عمومی و بویژه سلامت موهای شما موثر خواهد بود.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۱۲. ریزش موی ناشی از بیماری‌های خودایمنی
این نوع از ریزش مو طاسی منطقه‌ای نامیده می‌شود. ریزش مو در نواحی دایره شکلی روی سر اتفاق می‌افتد و اساسا در نتیجه فعالیت بیش از اندازه سیستم ایمنی به وجود می‌آید. در این وضعیت بدن سردرگم می‌شود، سیستم ایمنی مو را یک عامل خارجی می‌بیند و اشتباها آن را هدف قرار می‌دهد.

راهکار: تزریق استروئید نخستین اقدام برای درمان طاسی منطقه‌ای به شمار می‌رود. ماینوکسیدیل هم یکی دیگر از داروهای موثر در درمان این بیماری به شمار می‌رود. چگونگی روند درمان این بیماری غیرقابل پیش‌بینی است بطوریکه احتمال رویش مو و ریزش مجدد آن وجود خواهد داشت.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۱۳. کاهش وزن محسوس و چشمگیر
کاهش وزن ناگهانی نوعی آسیب جسمی به شمار می‌رود و منجر به نازک شدن تار مو خواهد شد. حتی اگر کاهش وزن در نهایت به نفع شما باشد اما این نتیجه‌ای غیر قابل اجتناب خواهد بود. در این وضعیت احتمالا کاهش وزن استرس زیادی را در بدن شما به وجود می‌آورد یا درست غذا نخوردن می‌تواند منجر به کمبود ویتامین یا مواد معدنی در بدن شما شود. ریزش مو همراه با کاهش وزن قابل توجه می‌تواند نشانه‌ای از اختلال در غذا خوردن از جمله بی‌اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی باشد.

راهکار: کاهش وزن ناگهانی شوکی را به سیستم بدن شما وارد می‌کند و به این ترتیب شما با دوره ۶ ماهه‌ای از ریزش مو روبه‌رو می‌شوید که پس از این دوره سیستم بدن خود بخود اصلاح و ریزش مو قطع می‌شود.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

علت ریزش مو ۱۴: شیمی درمانی
متاسفانه برخی از داروهایی که برای مبارزه با سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرند منجر به ریزش مو در بیماران خواهند شد. شیمی درمانی چیزی شبیه به یک بمب هسته‌ای است که به سرعت سلول‌های در حال تقسیم را نابود می‌کند. اگرچه این روش درمانی سلول‌های سرطانی را مورد هدف قرار می‌دهد اما بر سلول‌های در حال تقسیم از جمله مو نیز به سرعت موثر واقع می‌شود.

راهکار: رویش مجدد موها پس از متوقف شدن شیمی درمانی قابل مشاهده است اما اغلب تار موهای جدید بافتی متفاوت با موهای قبل از شیمی درمانی دارند. برای مثال اگر موهای بیمار قبل از شیمی درمانی صاف باشد، احتمالا پس از این روش درمانی بصورت فر در می‌آید یا تغییری در رنگ موها به وجود خواهد آمد. درحال‌حاضر محققان در حال مطالعه هستند تا داروهای هدفمندتری برای درمان سرطان کشف کنند؛ داروهایی که در آنها اثری از اینگونه تاثیرات جانبی دیده نشود.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

۱۵. سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
سندرم تخمدان پلی‌کیستیک نوع دیگری از عدم تعادل هورمون جنسی مردانه و زنانه است. اندروژن بیش از اندازه منجر به کیست‌های تخمدانی، افزایش وزن، افزایش خطر دیابت، تغییراتی در دوران قاعدگی، ناباروری و نازک شدن تارهای مو می‌شود. وجود هورمون‌های مردانه بیش از اندازه در سندرم تخمدان پلی‌کیستیک موجب ظاهر شدن موهای بیشتری در صورت و بدن خانم‌ها می‌شود.

راهکار: درمان سندرم تخمدان پلی‌کیستیک عدم تعادل هورمونی را اصلاح کرده و برخی از تغییرات به وجود آمده در نتیجه این عدم تعادل هورمونی را به حالت طبیعی برمی گرداند. رژیم غذایی، ورزش، قرص‌های ضد بارداری و درمان‌های مخصوص ناباروری یا انواع دیابت برخی از روش‌های مورد استفاده برای درمان سندرم تخمدان پلی‌کیستیک به شمار می‌روند.

۱۶. داروهای ضد افسردگی، رقیق‌کننده خون و داروهایی مشابه
داروهای دیگری نیز وجود دارند که موجب تحریک و افزایش ریزش مو می‌شوند. رقیق کننده‌های خون و داروهای فشار خون که با عنوان بتابلوکرها نامیده می‌شوند، برخی از رایج‌ترین این داروها هستند. متوترکسات( برای درمان بیماریهای روماتیسمی و ناراحتی‌های پوستی)، لیتیوم( برای درمان اختلال دو قطبی)، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی از قبیل ایبوپروفن و احتمالا داروهای ضد افسردگی برخی از داروهایی هستند که در افزایش ریزش مو موثر هستند.

راهکار: درصورتیکه پزشک شما تشخیص بدهد که یک یا چند دارو از داروهای شما موجب ریزش مو در شما می‌شوند، با او صحبت کنید تا مقدار داروی مصرفی تان را کاهش دهد یا آن را با داروی دیگری جایگزین کند.

۱۷. انواع آرایش عجیب و غریب مو
آرایش عجیب و غریب مو و روش‌های درمانی مو در طول سال‌ها می‌توانند منجر به ریزش مو در شما شوند. بافت‌های بسیار محکم، فر کردن مو، بافت‌های افریقایی، استفاده از نرم کننده‌های شیمیایی برای صاف کردن مو، روش‌های درمانی با استفاده از روغن‌های بسیار داغ یا استفاده از هر نوع ماده شیمیایی قوی یا حرارت مستقیم از جمله مواردی هستند که تاثیری ناخوشایند بر موهای شما به همراه خواهند داشت. استفاده از هر یک از این روش‌ها ریشه موهای شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند بطوریکه رویش مجدد موهای شما را غیر ممکن می‌سازند.

راهکار: برای متوقف کردن ریزش مو در نتیجه آرایش عجیب و غریب موها نخستین پیشنهاد ما به شما عدم استفاده از این روش‌های آسیب رسان است. علاوه بر این استفاده از نرم‌کننده بعد از شامپو، خشک شدن طبیعی موها، به حداقل رساندن مدت زمان تماس اطوی مو با موی شما و استفاده از دستگاه‌های حرارتی تنها یک بار در هفته از جمله روش هایی است که با استفاده از آنها می‌توانید ریزش موی به وجود آمده در نتیجه آرایش عجیب و غریب موها را متوقف کنید.

۱۸. اختلال موکنی
اختلال موکنی که نوعی اختلال کنترل تکانه به شمار می‌رود فرد را وادار می‌کند که موهای خود را به زور از ریشه بکند. این اختلال نوعی تیک روانی است که در آن فرد دائما در حال بازی کردن با موهای خود و کشیدن آنها است. متاسفانه بازی کردن دائمی با موها و کشیدن آنها موجب ریزش موی سر و خالی شدن سر از مو یا همان حفاظ طبیعی سر می‌شود. اختلال موکنی اغلب قبل از سن ۱۷ سالگی شروع می‌شود و در زنان ۴ برابر بیشتر از مردان رواج دارد.

راهکار: برخی از داروهای ضدافسردگی در درمان این وضعیت موثر هستند. درمان اصلاح رفتاری هم گزینه دیگری برای از بین بردن این وضعیت به شمار می‌رود.

علت ریزش مو ۱۹: بالا رفتن سن
ریزش مو یا نازک شدن تار مو در بین زنان ۵۰ و ۶۰ ساله چیز عجیب و غریبی نیست و متخصصان حوزه سلامت چرایی این وضعیت را به خوبی می‌دانند.

راهکار: متخصصان پیشنهادی برای درمان این وضعیت ارائه نمی‌دهند. استفاده از برخی روش‌های آرایشی و بهداشتی مثل استفاده از روسری، کلاه گیس‌ها و آرایش موها می‌تواند در پوشاندن قسمت‌های کم مو موثر واقع شود.

۲۰. استروئیدهای آنابولیک
اگر شما هم از آن دسته استروئیدهای آنابولیک استفاده می‌کنید که ورزشکاران برای عضله‌سازی در مصرف آنها زیاده روی می‌کنند، پس باید بدانید که احتمال ریزش مو در شما بیشتر است. استروئیدهای آنابولیک با داشتن مکانیزم اثری مشابه با بیماری تخمدان پلی کیستیک تاثیری مشابه در بدن به همراه دارند.

۲۰ عامل ریزش مو و راهکار درمان آن

Categories: رشد مو
ادمین:
Related Post