X

پیری پوست در جوانی

پیری پوست در جوانی

 

حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده است، افرادی  را ببینید که به نظر شما سنشان خیلی کمتر از سن شناسنامه ای آن هاست و یا بالعکس، افرادی که نسبت به سن واقعیشان مسن تر به نظر می رسند. بدون شک ظاهر شدن چین و چروک ها بر روی پوست برای تمام انسان ها ناخوشایند است. اما ما می توانیم با تغییر دادن برخی از عاداتمان از پیری زودرس پوست جلوگیری کنیم. در این مطلب قصد داریم شما را با علت های پیری زودرس پوست آشنا نماییم و سپس به شما کمک کنیم با راه حل های ساده به مبارزه با این موضوع بپردازید و پوستی شاداب و جوان داشته باشید.

پیری پوست در جوانی
علل پیری زودرس پوست:

پیری زودرس پوست عمدتا ناشی از ۲ دسته عوامل می تواند باشد:

دسته اول عوامل درونی ودسته دوم عوامل بیرونی است.

دسته اول که تاحدود زیادی تحت تاثیر ژنتیک و وراثت است و شامل برخی بیماری ها که باعث پیری زودرس پوست می شود می باشد و به جز اندکی خیلی قابل پیشگیری وکنترل نمی باشد.

دسته دوم یعنی عوامل بیرونی تا حدی قابل پیشگیری هستند. که در اینجا به ۹ مورد از این عوامل شاره خواهیم کرد:
۱ – آفتاب و سولاریوم:

آفتاب بهترین منبع ویتامین D و برای سلامت بدن ضروری است اما استفاده بیش از حد از آن شما را در خطر پیری زودرس و سرطان قرار می‌دهد. نور خورشید به کلاژن و الاستین صدمه می‌زند و باعث تولید رادیکال‌های آزاد در پوست و از بین رفتن سلول‌های پوستی از جمله سلول‌های کلاژن‌ساز می‌شود.

راه‌حل:
لازم نیست کلا آفتاب را از زندگی خود حذف کنید. فقط یادتان باشد هربار قبل از خروج از خانه از یک ضدآفتاب مناسب با SPF 15 به بالا استفاده کنید.

پیری پوست در جوانی
۲ – لوازم آرایشی:

لوازم آرایشی به خودی خود باعث پیری زودرس و چروک پوست نمی‌شوند اما می‌توانند باعث خشکی پوست شوند. خشکی نیز می‌تواند حالت چروک کاذب ایجاد کند.

راه‌حل:
هنگام خرید لوازم آرایشی حتما به برچسب شبنم توجه کنید و از اصل بودن و تاریخ مصرف محصول اطلاع پیدا کنید.

 

پیری پوست در جوانی
۳ – استرس:

در زمان استرس معمولا اخم می‌کنید و پیشانی‌تان را چین می‌اندازید. این چین و چروک‌ها پیری زودرس را به ارمغان می آورد.
۴ – تغذیه و رژیم‌های لاغری:

رژیم‌های غیراستاندارد و مداوم باعث پیری زودرس پوست می‌شوند. مصرف بیش از حد نمک، سیب‌زمینی سرخ کرده، قهوه و شیرینی‌جات نیز در طولانی‌مدت به پوست آسیب می‌رساند و باعث پیری زودرس پوست می گردد.
راه‌حل:
برای سلامت پوست‌تان باید روزانه از پروتئین‌های کم‌چرب، غلات کامل، میوه و سبزیجات استفاده کنید. هم چنین آنتی‌اکسیدان‌ها پیری زودرس پوست را به تعویق می‌اندازند.
۵ – کم‌ آبی:

نوشیدن آب کافی باعث می‌شود سلول‌های پوست مرطوب و سرحال باقی بمانند.

راه‌حل:
روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید. البته اگر مشکل قلبی دارید یا دیالیز می‌شوید حتما با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.

 

پیری پوست در جوانی
۶ – کم‌خوابی:

کمبود خواب به سلول‌های پوستی فشار می‌آورد و تولید سلول‌های جدید را مختل می‌کند. از طرفی باعث استرس می‌شود و کل سیستم بدن را به هم می‌ریزد در نتیجه دور چشمان‌تان تیره شده و روز به روز چروک‌های‌تان عمیق‌تر و باعث پیری زودرس میگردد.

راه‌حل:
هرشب بین ۷ تا ۸ ساعت خواب مداوم داشته باشید و از خوابیدن هنگام روز خودداری کنید.
۷ – خنده، اخم و تعجب:

هر زمان که عضلات صورت‌تان را حرکت می‌دهید پوست‌تان کمی چروک می‌خورد. این چروک‌ها در دوران جوانی سریع ناپدید می‌شوند اما هرچه سن بالاتر می‌رود و تولید سلول‌های جدید کندتر می‌شود چروک‌ها نیز دیرتر رفع شده و گاهی دائمی می‌شوند.

راه‌حل:
در نور آفتاب حتما از عینک آفتابی استفاده کنید. همچنین اگر چشم‌های‌تان ضعیف است حتما به یک متخصص مراجعه کنید تا عینک مناسب بگیرید. از اخم کردن خودداری کنید. تزریق بوتاکس نیز می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد.

 

پیری پوست در جوانی
۸- حالت خوابیدن:

بیشتر افراد عادت دارند روی پهلو یا شکم خود بخوابند. در این حالت صورت روی بالش قرار می‌گیرد و چروک‌های پوستی در طولانی‌مدت افزایش پیدا می‌کند و باعث پیری زودرس میشود.
۹- سیگار:

سیگار نه‌ تنها سلامت‌تان را به خطر می‌اندازد و دندان‌های‌تان را زرد می‌کند بلکه باعث می‌شود پوست‌تان کم آب شده و پیری زودرس را به همراه بیاورد.

 

 

پیری پوست در جوانی
درمان های پیری پوست:

درمانهای ضد پیری پوست عمدتا در دو گروه اصلی جای می گیرند:

۱- آنتی اکسیدانها که جلوی تخریب کلاژن را می گیرند وتا حدود زیادی قادرند میزان و شدت چین و چروکهای پوست را کم کنند. آنتی اکسیدان ها ممکن است به صورت خوراکی مصرف شوند و یا در ترکیبات آرایشی و بهداشتی موضعی وجود داشته باشند. از این گروه می توان به انواع ویتامین ها مثل B , C , E و فلانوئیدها اشاره کرد.

۲- تنظیم کننده های سلولی که باعث بازسازی پوست می شوند و درکاهش و درمان چین وچروکهای پوست موثرند. از این دسته می توان به رتینوئیدها، ویتامین آ، اسیدهای آلفا هیدروکسی AHAها و پلی پیتیدها را نام برد. رتینوئیدها در پوست کاربردهای زیادی دارند از جمله در درمان آکنه ودرمان چروکهای سطحی پوست موثرهستند. شاید مهمترین نکته منفی اینها محرک بودن آن ها است که گاهی باعث ایجاد قرمزی و تحریک و پوسته ریزی پوست می شود.البته این عوارض با افزایش تدریجی مدت تماس تا حد زیادی کنترل می شود.
راه های پیشگیری از پیری پوست

_ ضدآفتاب ها را هر ۲-۳ ساعت تکرار کنید.

_ در هر بار مصرف یک بند انگشت ضد آفتاب را روی پوست خود پخش کنید.

_ برخی ضد آفتاب ها قابل استفاده برای زیر چشم نیستند، دراین مورد ازراهنمایی پزشک متخصص پوست بهره بگیرید.

_  در دوران حاملگی و کودکان کم سن بهتر است از ضدآفتاب های معمولی استفاده نشود در این موارد نیز برای انتخاب ضد آفتاب مناسب حتما از راهنمایی متخصص پوست کمک بگیرید.

پیری پوست در جوانی

_ روی لبها نیز از ضد آفتاب مخصوص لبها استفاده کنید.

_ قبل از غذا خوردن حتما ضدآفتاب را از پوست لب خود بشویید.

_ در روزهای نیمه آفتابی نیز از ضدآفتاب استفاده کنید ومخصوصا در روزهای برفی که تابش نور خورشید توسط برف رفلکس می شود اثر آفتاب بیشتر از معمول است.

_ اگر پوست چرب جوش دار دارید حتما از ضد آفتاب فاقد چربی استفاده کنید.

_ نگهداری وزن مناسب بدن

_ افزایش مصرف روزانه سبزی و میوه وعدم مصرف غذاهای پرچرب

_ جلوگیری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید

_ ماساژ روزانه عضلات صورت

_ مرطوب نگه داشتن پوست

تحقیقات علمی زیادی هر روزه در زمینه ضدپیری پوست برای ساخت درمان‌های جدیدتر و قوی‌تر در حال انجام است. متخصص پوستتان می‌تواند بهترین راهکار درمانی را به شما پیشنهاد دهد.

پیری پوست در جوانی

Categories: مجله پوست
ادمین:
Related Post