علل ریزش مو در دوران بارداری و جنسیت جنین
نبض ما– زنان باردار معمولا در دوران بارداری، موهای بیشتری را از دست می دهند، زیرا دوره رشد مو به دوره استراحت تبدیل شده و پس از آن مو می ریزد. این ریزش مو به دلایل مختلفی رخ می دهد. عوامل موثر در ریزش مو در دوران بارداری چیست؟
سعی کنید در دوران بارداری، نیازهای تغذیه ای خود را تغییر دهید تا به رشد کودک خود کمک کنید. بسیاری از زنان باردار، در این دوران دچارکم خونی می شوند، زیرا نیاز آن ها به آهن برای کمک به رشد فزاینده خون فراتر از میزان مصرف آن است.
علل ریزش مو در دوران بارداری و جنسیت جنین
به این ترتیب، کاهش آهن در زنان باردار می تواند منجر به ریزش مو شود. علاوه بر این، مصرف پروتئین کافی به تنهایی عاملی برای جلوگیری از ریزش مو نیست، زیرا مصرف بعضی از ویتامین ها و مواد معدنی کافی نیست.
از سوی دیگر مصرف بیش از حد برخی از ویتامین ها، مانند فرم رتینول ویتامین A، همچنین می تواند باعث ریزش مو شود.
عوامل موثر در ریزش مو در بارداری
به طور کلی موهای شما در یک چرخه منظم رشد می کنند. نود درصد از موهای شما در زمان خاصی رشد کرده و ۱۰ درصد دیگر هم تقریبا در حال استراحت است. پس از دوره استراحت، موها معمولا از بین می روند و با رشته های موی جدید جایگزین می شوند. حال ببینیم برخی از موارد مهم تاثیر گذار در ریزش مو در دوران بارداری عبارتند از:
بیماری ها
بعضی از بیماری ها باعث ریزش مو می شوند. این بیماری ها شامل دیابت، از جمله دیابت بارداری و کبد قارچی است که عفونت قارچی می تواند در هر نقطه از پوست ظاهر شود.
بعضی از داروها هم می توانند باعث ریزش مو شوند. مانند داروهای خاصی برای درمان فشار خون بالا، اضطراب و افسردگی. چنانچه بر اثر بیماری یا مصرف دارو در دوران بارداری دچار ریزش مو شدید، بلافاصله، با پزشک متخصص زنان مشورت کنید زیرا ممکن است بیماری یا دارو، برای نوزاد شما مضر باشد.
تغییرات هورمونی
ریزش مو ممکن است ناشی از تغییرات طبیعی هورمونی شما در نتیجه حاملگی باشد. هر زمانی که بدن، تغییرات هورمونی چشمگیری را تجربه کند، چرخه رشد طبیعی مو ممکن است متوقف شده و منجر به ریزش بیش از حد مو می شود.
تلگژن فتولیویم همچنین می تواند ناشی از تغییرات عاطفی چشمگیر در ارتباط با بارداری شما باشد. این وضعیت معمولا بدون مداخله و در عرض دو تا سه ماه بهبود می یابد.
علل ریزش مو در دوران بارداری و جنسیت جنین
برخی از زنان در طول بارداری تغییرات زیادی در موهای خود نداشته و در مقابل، برخی دیگر دچار ریزش موی شدید می شوند. هر حاملگی منحصر به فرد است، تجربیات شما در مورد تغییرات مو در طول یک حاملگی، نسخه ای برای بارداری های بعدی نیست.
ریزش مو در دوران بارداری ممکن است نشانه ای از کمبود ویتامین و مواد معدنی باشد. همچنین می تواند نشانه ای از کم کاری غده تیروئید در دوران بارداری باشد. در مقابل، برخی زنان در دوران بارداری موهایی ضخیم تر داشته و دچار ریزش مو نمی شوند.
جلوگیری و تقویت ریزش مو در دوران بارداری
ریزش مو یک مورد اورژانسی پزشکی نیست، اما گاهی اوقات علت اصلی آن، مانند کمبود تغذیه ای یا بیماری خاص، می تواند برای شما و نوزاد شما جدی باشد. در نتیجه، در صورتی که در دوران بارداری دچار ریزش شدید مو شدید، با پزشک متخصص زنان خود مشورت کنید.
در عین حال، سعی کنید در دوران بارداری، از شستشوی زیاد یا شانه کردن موی سر، با برس خودداری کرده و موی سر خود را محکم نبندید؛ این کار سبب شکسته شدن موهای شما می شوند.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که با این موضوع به طور منطقی برخورد کنید زیرا با درک این موضوع که در دوران بارداری ممکن است دچار ریزش مو شوید، در درمان آن بیشتر موفق می شوید. ریزش مو در دوران بارداری به این دلیل است که فاز ریزش مو، مرحله بیشتری دارد.
علل ریزش مو در دوران بارداری و جنسیت جنین
پیشگیری و درمان
به منظور جلوگیری از ریزش مو در دوران بارداری غیر از موارد خاص و دلایل خاص آن، به طور معمول می توانید با مصرف آهن یا ویتامین ها از ریزش مو جلوگیری کنید و سپس تحت نظر متخصص مراقبت های بهداشتی مدیریت شوید.
یکی از علل عمده ریزش مو در دوران بارداری، تیروئید است که اگر بدون درمان باقی بماند، می تواند در طولانی مدت برای کودک هم مشکل ایجاد کند. بنابراین اگر در مورد ریزش مو در دوران بارداری خود نگران هستید، به پزشک متخصص مراجعه کنید.
پزشک، ممکن است طیف وسیعی از آزمایشات خون را برای شما در نظر بگیرد، اما مهمتر از همه، آزمایش عملکرد تیروئید برای تعیین میزان هورمون تیروئید است. در صورت پایین بودن تیروئید، درمان مناسب برای شما در نظر گرفته می شود.
بهتر است در دوران بارداری موهای خود را کمی کوتاه تر کنید تا هم مراقبت از آن ساده تر باشد و هم موی سبک تری در این دوران داشته باشید. از مصرف هر نوع روغن گیاهی یا داروهای گیاهی برای رفع ریزش مو در این دوران خودداری کنید، زیرا ممکن است این داروهای گیاهی برای شما یا کودک شما در دوران بارداری عوارضی داشته باشد.
علل ریزش مو در دوران بارداری و جنسیت جنین
با مراجعه به متخصص مراقبت های بهداشتی یا متخصص پوست و مو، راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از ریزش مو در این دوران دریافت خواهید کرد.
پیگیری یک رژیم غذایی سالم و مغذی، اطمینان از مصرف سبزیجات با برگ سبز و همچنین غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها کمک می کند تا فولیکول های مو قوی شده و رشد مو به حد مطلوب خود برسد.
به جای برس، از شانه هایی با دندانه های باز و نرم استفاده کنید و به جای استفاده از وسایل حرارتی مانند سشوار، بهتر است موهای خود را با دمای طبیعی اطراف و حوله، خشک کنید.
ریزش مو در دوران بارداری امری طبیعی محسوب می شود و همانطور که در این دوران زن، دچار تغییرات زیادی می شود، موی سر هم می تواند تغییراتی داشته باشد. با مراقبت از خود و کودک خود می توانید دوران بارداری ایمنی را داشته باشید.
آیا ریزش مو در بارداری با جنسیت جنین رابطه دارد؟
ارتباط ریزش موی سر با جنسیت کودک، مدارک و شواهد علمی ثابت شده ای ندارد. اما بر طبق تجریبات می توان گفت که زنانی که جنین آن ها فرزند پسر است، موهای سر آن ها کمی ضخیم تر و پر پشت تر می شود و زنانی که جنین آن ها دختر است موی سر آن ها نازک تر و کدر تر شده و ریزش مو در آن ها بیشتر است.
روشهای جلوگیری از ریزش مو دردوران شیردهی
به طور کلی اکثر زنان در دوران بارداری دچار ریزش مو می شوند که این ریزش مو بعد از زایمان هم ادامه دارد. دلیل این ریزش مو هم می تواند به سبب تغییرات هورمونی باشد که به طور معمول ۲ هفته بعد از زایمان ایجاد شده و تا ماه سوم الی ماه ششم بعد از زایمان هم ادامه دارد.
در دوران بارداری و همچنین شیردهی، به دلیل خطرات و یا عوارض مصرف برخی داروها، بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو در دوران شیردهی پیگیری یک رژیم غذایی مناسب است.
لازم به ذکر است که ریزش موی شدید به طور معمول بعد از دوران بارداری و مدت زمانی بعد از زایمان، به مرور زمان برطرف می شود. اما چنانچه ریزش مو ادامه داشته باشد، توصیه می شود برای درمان مناسب به پزشک مراجعه شود.