اصول شست وشوی پوست
اولین نکتهای که هنگام شستشوی صورت باید دقت داشت انتخاب شوینده مناسب است
شستشوی صورت یکی از سادهترین و ابتداییترین روشهای نگهداری و مراقبت از پوست و از اصول اولیه بهداشتی است که در عین سادگی اگر به درستی انجام نشود، میتواند آسیبزننده باشد و سبب بروز عوارضی از قبیل خشکی پوست، حساسیتهای پوستی یا چرب ماندن پوست شود. هنگام شستشوی صورت با مواد شوینده دستی یا استفاده از محصولاتی نظیر برسهای دستی یا برقی شستشوی صورت باید به نکاتی توجه داشت که در ادامه به طور اجمالی به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
اصول شست وشوی پوست
شوینده مناسب
اولین نکتهای که هنگام شستشوی صورت باید به آن دقت داشت انتخاب شوینده مناسب است. یک شوینده مناسب و متناسب با نوع پوست بدون آنکه به چربی طبیعی پوست آسیب برساند آلودگی و آرایش باقی مانده را از روی پوست برمیدارد. در کل شوینده خوب نباید آن قدر ضعیف باشد که مجبور شوید برای پاک کردن آلودگی، صورتتان را چند بار بشویید. در عین حال نباید آنقدر نیز قوی باشد که پوست شما را خشک و شکننده کند.
شرایط محیطی
میزان شستشوی پوست ارتباط زیادی با نوع پوست، نحوه آرایش، میزان رفت و آمد خارج از منزل، آلودگیهای محیط کاری و در کل شرایط محیطی دارد. اگر پوست صورت شما چرب است یا به طور مرتب از وسایل آرایش استفاده میکنید، شستن صورت یک یا دو بار در روز لازم است و میتوانید از برس شستشوی مناسب هم هر از گاهی استفاده کنید اما اگر از منزل بیرون نمیروید و آرایش ندارید حتی شستشو با مواد شوینده هم لازم نیست و احتیاجی به برس هم ندارید. آب خالی کفایت میکند.
اصول شست وشوی پوست
شرایط آب
در شستشوی صورت نکته مهم بعدی دمای آب است. دمای آب مورد استفاده نباید خیلی گرم یا سرد باشد. باور اشتباهی وجود دارد این است که آب گرم منافذ پوست را بازتر و آب سرد بستهتر میکند اما واقعیت این است که آب نباید سختی بالایی داشته باشد و دمای آن در حدی باشد که چربی اضافی روی پوست را بردارد. قاعدتا بهترین آب، آب ولرم است که در شستشوی پوست با برس هم باید به این نکته توجه داشت.
آبکشی صحیح
نکته مهم دیگر آبکشی پوست صورت بعد از شستشو با مواد شوینده است که کم و بیش مورد غفلت قرار میگیرد پاک نشدن کامل مواد شوینده از روی پوست است. گاهی در خط رویش مو یا خط ریش مقداری از مواد شوینده باقی میماند که میتواند ایجاد حساسیت کند. پس در هنگام شستشو حتما از پاک شدن کامل مواد شوینده از روی پوست خود اطمینان پیدا کنید.
حوله نرم
پس از اتمام شستشو در هنگام خشک کردن پوست خود حتما از حولههای نرم استفاده کنید. پوست پس از شستشو حساستر از شرایط عادی است و حوله زبر میتوانند به آن آسیب برساند.
در شستشوی صورت دمای آب مورد استفاده نباید خیلی گرم یا سرد باشد
اصول شست وشوی پوست
مرطوبکنندهها
اگر پوست خشک و حساسی دارید، استفاده از کرمهای مرطوب کننده بعد شستن پوست را فراموش نکنید. استفاده از این محصولات بعد از شستشوی پوست برای محافظت از آن بسیار حائز اهمیت است.
برس مناسب
اگر برای شستشوی صورت قصد دارید از برس استفاده کنید، حتما سازگاری آن را با پوست خود در نظر بگیرید. برسهای شستشوی پوست به شرط اینکه در حد متعادل در هفته مصرف شوند و بیش از حد هم زبر نباشند میتوانند مفید و موثر واقع شوند اما اگر برس زبر باشد یا به طور مرتب مصرف شود به طوری که سبب خشکی و قرمزی پوست شود میتواند آسیب زننده باشد.
نکته آخر اینکه فراموش نکنید برای بهداشت پوست، خریداری و استفاده از محصولات گرانقیمت به معنای برگزیدن محصول بهتر نیست. همواره سعی کنید اولویت شما در انتخاب هر محصول بهداشتی و آرایشی، استاندارد و سازگاری آن با پوست شما باشد. پس بدون در نظر گرفتن قیمت، یک محصول متناسب با پوست خود را تهیه کنید.
اصول شست وشوی پوست
سه نکته درباره برسهای شستشوی پوست
یکی از محصولات بهداشتی آرایشی که این روزها صحبتهای زیادی از آن به میان میآید و موافقان و مخالفانی نیز دارد، انواع برسهای شستشوی صورت است. یکی از فواید استفاده از این برسها در هنگام شستشوی پوست، لایهبرداری یا اسکراب است که به دلیل این ویژگی طرفداران زیادی را نیز پیدا کرده است. اگرچه ویژگی لایهبرداری این برسها در تبلیغات مورد تاکید قرار میگیرد و نزد مصرفکنندکان نیز اهمیت ویژهای دارد، باید به چند نکته در استفاده از آنها توجه داشت:
استفاده از این برسها در طول هفته نهایتا دو تا سه بار برای پوستهای معمولی و دو تا سه بار در ماه برای پوستهای حساس کفایت میکند. استفاده بیش از حد از ویژگی لایهبرداری قوی این برسها میتواند موجب آسیب رساندن به پوست شود.
برسهای شوینده را حتما باید بر حسب نوع پوستی که دارید انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید. این محصول میتواند برای پوستهای حساس و نازک آسیبزا باشد.
جدا از شویندههای پوست، برخی از مواد مثل عطرها، مواد آرایشی و ترکیباتی نظیر پارابنها که از آنها در طول روز روی پوست خود استفاده میکنیم، میتوانند زمانی که از برس شوینده پوست یا شویندههای قوی همزمان استفاده میکنید به پوست آسیب زیادی برساند.
اصول شست وشوی پوست
پوست صورت ما به مخاط نقشی که در زیبایی دارد و همچنین به علت آسیب پذیری شدید خود ، همیشه نیاز به مراقبت بیشتری نسبت به بقیه بدن دارد .
– شستن با آب تنها برای زدودن کثیفیهای چسبیده به صورت کمک نمیکند.
– بهترین روش تمیز کردن صورت، شستشو با آب و صابون است. باید روزی دو بار صورت را با آب و صابون شست. شستشو نباید بیش از دو دقیقه طول بکشد. نوع صابون را بسته به نوع پوست خود و با مشورت پزشک انتخاب کنید.
– صابون زدن و شستن پوست صورت یکی از اقدامات بهداشتی مراقبتی برای حفظ سلامت و شادابی آن است . اما همین اقدام در صورت غیر اصولی بودن باعث گسترش جوشها ، آکنه و ضایعات عفونی پوست صورت می شود .
– به طور معمول، شستن صورت یک یا ۲ بار در روز کافیست و بیشتر از آن می تواند باعث ناراحتی پوست و تولید بیشتر چربی شود. در روزهایی که صورت خود را آرایش نکردید، یا از ضد آفتاب استفاده نکردید، نیازی نیست از تمیز کننده پوست استفاده کنید کافیست صورتتان را با آب ولرم بشویید.
– آب گرم منافذ را باز می کند و آب سرد، آن ها را می بندد. هر چند استفاده از آب گرم احساس خوبی ایجاد می کند اما باعث از بین رفتن روغن طبیعی پوست و خشکی بیش از حد آن میشود. آب ولرم بهترین گزینه برای تمیز کردن پوست است.
– استفاده از محصولات بهداشتی حاوی عطر، رنگ و مواد نگهدارنده مصنوعی مانند «پارابنز»، ممنوعه. سدیم لوریل سولفات که بیشتر در شوینده های صورت موجود است، علت شایع واکنش های حساسیت زاست. به همین دلیل قبل از خرید به برچسب ها توجه کنید.
– پس از شستشو، صورتتان را با حوله خشک کنید. برای خشک کردن نباید حوله را به صورت خود بکشید، بلکه فقط کافیست حوله را با پوست صورت خود تماس دهید و به آرامی روی نقاط مختلف صورت فشار دهید.
– در موقع خشک کردن نیز باید توجه داشته باشیم که در صورت کشیدن حوله روی پوست ، میکروب ها و عوامل بیماری زای موجود در یک جوش کوچک را با دست خود روی پوست صورت پخش کرده ایم که احتمال افزایش جوش ها را در صورت به وجود می آورد .
– یکی از دلایل پیری زودرس و پیدایش چین و چروک و خشونت پوست، خشک کردن آن با حوله به روش خشن است. پس از خشک کردن صورت یک کرم مرطوب کننده بر روی آن بمالید تا رطوبت پوست حفظ شود.
اصول شست وشوی پوست