افرادی هستند که فکر می کنند نسبت به نور آفتاب آلرژی دارند و دچار علائمی مانند خارش، کهیر و یا سوختگی می شوند. افرادی هم هستند که بیماری خاصی دارند که نسبت به نور آفتاب حساس شان می کند. برخی دیگر هم تحت درمان هایی هستند که در برابر نور آفتاب دچار واکنش های پوستی می شوند.
کهیر خورشیدی نوعی کهیر مزمن است که به دلیل قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بروز می کند. افرادی که این بیماری را دارند دچار خارش، قرمزی و کهیرهایی روی نواحی از پوست که در معرض نور آفتاب است می شوند.
گاهی این علائم با آفتاب سوختگی اشتباه گرفته می شوند. با اینکه کهیرهای خورشیدی می توانند درعرض چند دقیقه ظاهر شوند، اما با خارج شدن از معرض نور آفتاب، سریعا ناپدید می شوند.
کهیرهای کولینرژیک
کهیر کولینرژیک یا کهیر گرمایی نوعی کهیر مزمن است که به دلیل افزایش دمای بدن بروز می کند.
این نوع کهیر به هر دلیلی که سبب بالا رفتن دمای بدن شود ظاهر می شود، مانند گرفتن دوش آب گرم، ورزش کردن، خوردن غذاهای تند و پر ادویه دار و یا کشیدن پتوی گرم موقع خواب. احساسات شدید هم می تواند در افرادی که کهیر کولینرژیک دارند سبب کهیر زدن شود.
کهیر کولینرژیک یا گرمایی نوعی کهیر مزمن است که به دلیل افزایش دمای بدن بروز می کند
آلرژی به کرم ضدآفتاب
هر چند بروز التهاب و آلرژی (درماتیت تماسی) نسبت به کرم ضدآفتاب به اندازه آلرژی نسبت به مواد آرایش متداول نیست، اما نادر هم نیست. واکنش به کرم ضدآفتاب می تواند در هر نقطه از بدن که به کار برده می شود بروز کند که البته در نواحی که بیشتر از همه در معرض نور آفتاب قرار دارند شایع تر می باشد.
فتودرماتیت معمولا ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید است که نواحی صورت (به جز پلک ها)، قسمت V شکل قفسه سینه و پایین گردن، پشت دست ها و ساعدها را در برمی گیرد. قسمتی از گردن که زیر چانه است، معمولا تحت تاثیر این عارضه نیست.
سایر علت های کهیر در اثر نور آفتاب
سایر انواع واکنش نسبت به خورشید، به دلیل آلرژی نیستند. بیماری هایی مانند polymorphous light eruption معمولا خفیف بوده و جدی نیستند. سایر بیماری ها که موجب حساسیت به نور خورشید می شوند، مانند پورفیری و لوپوس منتشر می توانند بیماری های جدی باشند.
بنابراین هر کسی که با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب با کهیر مواجه می شود، باید به پزشک متخصص پوست مراجعه نماید.